Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 11.12.2020.

Novi broj časopisa 'Relations' 1-4/2020.

Objavljen je novi (četvero)broj časopisa Relations na engleskom jeziku, koji stranim čitateljima i profesionalcima još jednom skreće pogled na aktualni trenutak domaće književne scene, posvećujući svoje stranice izborima iz važnih pjesničkih i proznih opusa naših književnica i književnika. Glavni urednik je Roman Simić, a urednica Jadranka Pintarić.

Pjesnički dio ovogodišnjeg časopisa Relations sadrži izbor iz poezije Delimira Rešickog, koji potpisuje nagrađivani pjesnik i kritičar Davor Ivankovac. Uz svojevrsni presjek djelovanja jednog od naših najznačajnijih suvremenih pjesnika, prozni pak dvobroj predstavlja pripovijetke istaknute i nagrađivane autorice mlađe generacije, Ivane Rogar

Iznimnim književnim i kritičkim tekstovima, ali i vrsnim prijevodima (T. Kuzmanović i D. Šodan), časopis Relations nastavlja sa sustavnim promoviranjem ne samo autora koji čine kanon suvremene hrvatske književnosti, već i vrijednih i zanimljivih glasova koji su se pojavili i afirmirali u proteklih nekoliko godina, stoji u priopćenju Hrvatskog društva pisaca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –