Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 31.03.2005.

Novi Harry Potter obara i nove rekorde

Dugo iščekivani 6. nastavak serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru i prije nego li se pojavio u knjižarama obara rekorde. Scholastic Inc., američki izdavač knjige objavio je da će prvu nakladu knjige «Harry Potter and the Half-Blood Prince” tiskati u nevjerojatnih 10,8 milijuna primjeraka, što je do sada najveća početna naklada jednog tvrdo ukoričenog knjiškog izdanja za američko tržište.

Usporedbe radi, početna naklada prošle knjige «Harry Potter i red Feniksa» iznosila je «bijednih» 6,8 milijuna primjeraka, a dosadašnja sveukupna planetarna prodaja ovog megapopularnog serijala britanske spisateljice J. K. Rowling premašila je 250 milijuna, zahvaljujući činjenici da su knjige o Harryju Potteru do sada prevedene na čak 62 jezika.

Hrvatsko izdanje knjige «Harry Potter and the Half-Blood Prince” vjerojatno neće puno kasniti za engleskim, Algoritam bi ga trebao objaviti još ove jeseni, a za one nestrpljive nakon 16. srpnja (dan službenog izlaska knjige) i u naše će knjižare početi pristizati i prvi kontigenti originala na engleskom jeziku.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –