Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.04.2016.

Od korica do korica: Jerko Bakotin
Održava se
03.05.2016. u 19h

Foto: Jerko Bakotin

U zagrebačkom klubu Booksa će na tribini Od korica do korica, u utorak 3. svibjnja u 19 sati gostovati Jerko Bakotin, putopisac i novinar.

Splićanin nastanjen u Berlinu, u Hrvatskoj već afirmiran i nagrađivan novinar i esejist, Bakotin u svojoj nedavno objavljenoj knjizi "Bratstva, ubojstva, gajđin" piše o svojim putovanjima u Mongoliju, Saharu i Japan, te na Bliski istok i Kosovo. Riječ je, kako kaže Dragan Markovina, o zbirci izvrsnih putopisnih reportaža s područja u koja, izuzev Japana, ne zalaze brojni ljudi i o kojima šira javnost malo toga zna.

Ovom knjigom Bakotin se s jedne strane upisuje u domaću reportažnu i putopisnu tradiciju, dok s druge eksplicitno odbacuje za naše doba karakteristične tlapnje o „profesionalnom" i „istraživačkom" novinarstvu kao strogo stručnoj djelatnosti oslobođenoj od ideologije.

Voditelj tribine Dinko Kreho s Bakotinom će razgovarati o temama kao što su žanrovski status reportaže i putopisa, (anti)kolonijalni konteksti književnosti i novinarstva, ili pak o pitanju političnosti pisanja uopće. Posjetitelji će moći vidjeti i fotografije nastale na putovanjima opisanima u knjizi.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –