Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 21.11.2007.

OFF VU

Sredinom studenog ’06. svjetlo dana ugledao je novi književno-kulturni e-zine, ‘OFF VU’. OFF VU je zamišljen kao hibrid književno-kulturnog magazina i vukovarskog e-zinea - dio tekstova posvećen je vukovarskim temama i pisan od tamošnjih autora/ica, a ostatak sadržaja obuhvaća širok tematski raspon, s naglaskom na nezavisnu kulturnjačku sferu.

E-zine izlazi svakih šest mjeseci, a dosadašnja dva broja, osim tekstova o kulturnoj sceni Vukovara i intervjuima s učesnicima iste, između ostaloga donose temat posvećen Kolumbiji s prijevodima tekstova tamošnjih književnika i novinara, foto-radove, putopise, tekstove o eksperimentalnom filmu, a tu je i rubrika književnih kritika.

Posebna poslastica prvoga broja je opširan analitički prikaz književnog stvaralaštva Vladana Desnice, iz pera Zorana Bognara, dok se u drugome broju izdvajaju razgovori sa Satanom Panonskim i Igorom Vidmarom, iz arhive Drage Borića, a povodom 30.godišnjice punka.

Književni je prilog najobimniji i sadrži prozne/poetske uratke nekolicine već etabliranih imena (Ivana Simić Bodrožić, Marija Škaro-Czigler, Dario Rukavina, Dalibor Jurišić, Miroslav Kirin...) kao i onih koje književna slava tek očekuje, a drugi broj čitateljima poklanja i jednu cjelovitu knjigu - ‘Kažete rak... pa što onda?’ autorice Ljiljane Radobuljac.

Entuzijazam i trud mlade vukovarske ekipe svakako valja nagraditi. Kako? Čitanjem, naravno... i palcem gore u očekivanju skorašnjeg, trećeg broja.

off.vukovarski.org

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

Link • 11.10.2013.

Književnost uživo

– Pretraži sve članke –