Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.03.2021.

Otvara se izložba 'Nastavit će se... Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj'
Održava se
25.03.2021. u 19h

U Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku otvara se izložba "Nastavit će se... Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj". Otvorenje će se održati u četvrtak 25. ožujka u 19 sati online prijenosom na Facebook stranici Muzeja, a izložba će za posjetitelje biti otvorena od 15 – 20 sati (uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i prisustvo kustosica).

Izložba "Nastavit će se... Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj", prethodno je izložena u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, pod vodstvom kustosica Jasne Jakšić i Ivane Kancir. Izložba prati promjenu percepcije o samoj prirodi stripa čija je uloga formiranje koncepta popularne i masovne kulture. Nastajanje stripa kao medija moglo se vidjeti ranijih godina na marginama novinskih izdanja kao kombinacija teksta i slike. Strip se može shvatiti i doslovno kao materijalizacija pojma vizualne kulture.

Postav želi proširiti pogled na moguće prezentacije i promocije povijesnih ili recentnih djela, ujedno otvarajući prostor za raspravu o produkciji, najprije nekomercijalnog, autorskog stripa. Autorski strip ima ne samo umjetničku važnost, već i komunikacijski i edukativni potencijal,

Postav izložbe pokazuje strip u Hrvatskoj od tridesetih godina do današnjih dana s projekcijom njegove budućnosti kroz modele produkcije i obrazovanja, razmjene, umrežavanja i međunarodne suradnje. 

Izložba će biti otvorena od 25. ožujka do 13. lipnja 2021.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –