Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 19.10.2018.

Otvoren natječaj za rezidencijalni program u Splitu u 2019. godini
Održava se
17.10.-19.11.2018.

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom.

Uz partnere u projektu: Europske mreže Traduki, Ministarstva Kulture RH, Splitsko-dalmatinske županija i Grada Splita, Udruga Kurs osigurala je stipendije za autore i prevoditelje u 2019. godini i smještaj u gradu Splitu.

Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita. U periodu boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama. Rezident ima obvezu ostaviti dnevnik zapisa tijekom boravka u gradu Splitu, te u svojem djelu napisati da je započeto ili završeno na jednomjesečnom stipendiranom boravku Udruge KURS.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.   

Termini boravka: siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac u 2019. godini.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe, da se prijave od 17. 10. do 19. 11. 2018. godine, uz naznaku: "Natječaj za književne stipendije".

Prijava mora sadržavati:

1. curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
2. puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
3. popis objavljenih djela
4. kratak opis planova rada u Splitu
5. pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca

Prijave poslati na adresu: Udruga KURS, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska
ili na e-mail adresu: maja6v@gmail.com, www.kurs.hr.

Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima. Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –