Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: N.B. - MV • 04.10.2010.

Otvorena nova V.B.Z.-ova knjižara u Rijeci

Rijeka se, da se poslužimo političkim diskurzom, pretvara u najjaču V.B.Z.-ovu utvrdu-bedem, sastavljen od čak tri knjižare u centru grada. Nova je V.B.Z.-ova knjižara smještena u sklopu kavane Filodrammatica, u neposrednoj blizini druge, dvostruko manje knjižare ove hrvatske izdavačke kuće.

U svojih 400 kvadrata nova V.B.Z.-ova knjižara Riječanima nudi čak 40 tisuća knjiga, domaćih i stranih, a istovremeno se namjerava od novog prostora napraviti novo kulturno okupljalište u Rijeci za sve stvaraoce, poete, prozaike, esejiste, publiciste umjetnike najrazličitijeg spektra i izdavače.

"Već trideset godina dolazim u Rijeku, zbog knjige uglavnom, i sjećam se da je nekad bilo puno više knjižara nego danas. Ovim dvjema smo nadomjestili samo dio onoga što je Rijeka nekad bila i nadam se da će građani Rijeke, ali i cijele regije to znati prepoznati", kazao je direktor V.B.Z.-a Boško Zatezalo, odgovorivši ujedno na pitanje odakle hrabrost u općoj besparici i krizi u izdavaštvu otvarati velebnu knjižaru.

U odnosu na "staru" V.B.Z.-ovu knjižaru u susjedstvu, nova nije samo veća. Odjel književnosti na stranim jezicima znatno je povećan, znatno je pojačan i odjel umjetnosti na stranim jezicima, a proširio se i opus beletristike i klasike na stranim jezicima, ali odjel turistike, i na stranim i na hrvatskom jeziku. Tu je još i veliki odjel stručne literature i rječnika.


U novootvorenoj V.B.Z.-ovoj knjižari u Rijeci (ali i ostalim njihovim knjižarama) počeo i projekt »Frankfurt prije i poslije Frankfurta«, koji će trajati do 30. listopada, a koji će predstavljati najnovije izdavačke programe inozemnih i domaćih izdavača i sajamske popuste.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –