Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.10.2005.

Otvorenje revije malih književnosti
Održava se
04.10.2005.

Revija malih književnosti u organizaciji Književnoga kluba Booksa koja će se održati od 4. do 9. listopada 2005., večeras u 19 sati otvara svoja vrata. Svečano otvorenje prve Revije malih književnosti s podnaslovom «BiH - kolekcija jesen/zima 2005» održati će se u prostoru KK Booksa, Martićeva 14d, u Zagrebu.

Nakon svečanog otvaranja festivala i upoznavanja s gostima te neformalnog druženja, slijedi izvlačenje parova za turnir u badmintonu između BiH i hrvatskih književnika koji će se održati u četvrtak 6.10. u 15 h u badminton klubu Medvedgrad na Velesajmu.

Potom slijedi grupno preseljenje gostiju, uzvanika, prijatelja i poznanika u Klub SC u Savskoj 25 gdje će od 21 sat posjetitelje zabavljati mostarski elektroakustik trio Vuneny.

Projekt «Revija malih književnosti» je manifestacija kojoj je cilj predstaviti najmlađe generacije pisaca iz zemalja regije (od Austrije do Grčke) s naglaskom na zemlje jugoistočne Europe. Prva u nizu jest smotra mladih pisaca iz BiH, na kojoj će biti predstavljeno devet književnika iz Bosne i Hercegovine, i to Lamija Begagić, Nermina Omerbegović, Selvedin Avdića, Mustafa Zvizdić, Enes Kurtović, Asmir Kujović, Faruk Šehić, Veselin Gatala i Damir Uzunović. Program se sastoji od četiri književne večeri u KK Booksa, na kojima će se predstaviti pozvani književnici, i dvije javne tribine na temu književne suradnje BiH i Hrvatske te suvremene bosanskohercegovačke književnosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –