Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.02.2007.

PALUNKO UTORKOM : Razgovori sa scenaristima
Održava se
27.02.2007.

Od ovog mjeseca u ponudu kina Tuškanac ulazi još jedna novost – jednom mjesečno, utorkom, u prostorijama male dvorane održavati će se razgovori sa domaćim scenaristima. Ovaj program nazvan 'Palunko utorkom' zamišljen je kao mjesto na kojemu će svi koji se bave ili žele baviti scenaristikom moći doznati o tome kako se scenarijima bave naši etablirani autori, i to direktno od njih!

Svoja iskustva o procesu pisanja za film, kao i o produciranju napisanog, sa svim zainteresiranima dijeliti će i scenaristi/redatelji, ali i «ljudi iza kamere» odnosno scenaristi koji ne režiraju.

Razgovori su otvoreni za sve zainteresirane koji od prokušanih autora žele naučiti nešto o tome kako u Hrvatskoj izgleda put od ideje do scenarija te od scenarija do filma.

'Palunko' je projekt Hrvatskog filmskog saveza koji želi približiti često zbunjujući pojam scenaristike onima koje pisanje za film interesira, ali ne znaju otkud početi, te im omogućiti da saznaju sve ono što ih zanima, direktno, iz prve ruke!

Prvi gost 'Palunka' biti će Antonio Nuić, nagrađivani redatelj filma «Sve džaba» i dijela omnibusa «Sex, piće i krvoproliće». A o tome kako, kada i zašto Antonio Nuić piše scenarije saznajte u utorak 27. 2. 2007. u 19 sati u maloj dvorani kina Tuškanac u Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –