Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.05.2007.

PENEZIĆ & ROGINA - Digitalizzazione della realta
Održava se
11.05.2007.

Prva knjiga o hrvatskim arhitektima objavljena izvan granica Hrvatske "PENEZIĆ & ROGINA - Digitalizzazione della realta", objavljena u ediciji 'IT Revolution in Architecture', Edilstampa iz Rima, biti će predstavljena u petak 11. svibnja 2007. u 19 sati u Društvu arhitekata Zagreba, Trg bana Jelačića 3/I.

Sudjeluju:
Nigel Whiteley, autor knjige
Antonino Saggio, urednik edicije i autor predgovora
Paola Ciccolella, direktorica Talijanskog instituta
Saša Randić, predsjednik UHA-e
Saša Begović, član izvršnog odbora DAZ-a
Vinko Penezić i Krešimir Rogina

Uvrštenjem u ediciju 'IT Revolution in Architecture' PENEZIĆ i ROGINA arhitekti su svrstani među nekolicinu svjetskih ureda koji arhitekturu sustavno prevode iz Mehaničke u Digitalnu eru. Radi se o prvoj teorijskoj studiji o hrvatskim arhitektima objavljenoj u obliku knjige na stranom jeziku izvan granica Hrvatske.

Na internacionalizaciji hrvatske arhitekture PENEZIĆ I ROGINA arhitekti rade od ranih osamdesetih godina prošloga stoljeća od kada osvajaju šest nagrada na natječajima u Japanu, nositelji su Grand-prixa Beogradskog salona arhitekture i srebrne medalju Svjetskog bijenala arhitekture INTERARH u Sofiji za realizaciju plivališta Mladost u Zagrebu, dva puta izlažu na Venecijanskom bijenalu - 2000. kao predstavnici Hrvatske te 2004. na naposredni poziv selektora Kurta Forstera. U tijeku je izrada projekata za preoblikovanje trga Waldeck Rousseau u središtu Saint-Etienea u Francuskoj. Knjiga PENEZIĆ & ROGINA Digitalizzazione della realta će najprije biti prevedena na engleski, a budući da se edicija tiska na njemačkom, korejskom i kineskom, potom i na neki od tih jezika.

Više: DAZ

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –