Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.04.2008.

Počinje ciklus 'Koncert za noćne ptice u NSK'
Održava se
09.04.2008.

NSK i Zagrebačka filharmonija započele su program dugoročne suradnje na organizaciji ciklusa koncerata koji nosi naziv 'Koncert za noćne ptice u NSK'.

Riječ je o ciklusu u sklopu kojeg će se tijekom ove godine održati četiri koncerta Zagrebačke filharmonije u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Njihov je cilj da se promoviraju mladi, akademski obrazovani glazbenici te da se njihovo djelovanja približi mlađoj, posebice studentskoj populaciji.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

SRIJEDA, 9. travnja 2008., 21:21h
predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Zagreb

ACOUSTIC PROJECT 

u sastavu:
Renata Penezić - flauta
Dubravko Palanović - kontrabas
Branko Mihanović - oboa
Ivana Cvetkovski - bajan
Marko Mihajlović - udaraljke
Mario Čopor - klavir.

Ansambl Acoustic Project  osnovan je na inicijativu članova Zagrebačke filharmonije, flautistice Renate Penezić i kontrabasista Dubravka Palanovića. Jedan od motiva za osnivanje ovog ansambla bila je želja za nesvakidašnjim kombinacijama zvuka, uvijek novim mogućnostima koje pruža spajanje naizgled nespojivih instrumenata. Programski je usmjeren k promoviranju glazbe 20. i 21. stoljeća. Želja im je pritom osloniti se posebno na domaće snage, poticati i inspirirati skladatelje da im se pridruže na njihovome putovanju u nove mogućnosti koje pružaju kombinacije instrumenata bez granica.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –