Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.09.2007.

Počinje nova serija Književnog petka

U petak, 28. rujna, započinje nova sezona tribine Književni petak Knjižnica grada Zagreba. Prva tribina naslovljena "Kuham, dakle pišem" posvećena je sve popularnijem književnom i publicističkom žanru gastronomskog pisanja, a gosti su René Bakalović, Radovan Marčić i Damir Fabijanić. Trbina počinje u 19,30 sati na prvom katu zgrade Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 6.

Književni petak održava se još od 4. studenog 1955. godine kada je kao prvi gost nastupio Vladan Desnica. S manjim se prekidima Književni petak održava sve do danas, a među ostalima na njemu su gostovali Jean Paul Sartre, Günter Grass, Jiài Menzel, Alain Filkenkraut, Ismail Kadare, Claudio Magris i brojni drugi.

Tribinu je od 1955. do 1957. godine vodio Marino Zurl, a potom Vera Mudri-Škunca i Vladimir Vujnović. Tijekom osamdesetih voditelj je bio Neven Jurica, dok su u devedesetima tribinu predvodili Vlaho Bogišić, Julijana Matanović, Lahorka Plejić i Nenad Rizvanović, da bi od 2001. do ljeta ove godine urednica i voditeljica tribine bila je Dunja Seiter-Šverko.

U novu sezonu Književni petak starta s novim voditeljem Berislavom Cimermanom, bivšim urednikom kulture Jutarnjeg lista i beletristike nakladničke kuće Profil.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –