Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.11.2007.

Poetsko slikarski performance 'TReŠ and PAINT' na Korzu
Održava se
30.11.2007.

Dana 30.11. 2007. s početkaom u 21:00 u Fiorello Pubu u Rijeci (Korzo 2d) održati će se poetsko slikarski performance "TReŠ & PAINT" na kojem će nastupiti pjesnikinja Jelena J-zlo Tondini i slikarica Ania Škrobonja Skani.

Jelena J-zlo Tondini
Rođena je 1985. Studira kulturologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a u slobodno vrijeme volontira za udrugu Katapult, koja se bavi izdavaštvom i promocijom mladih autora. U sklopu udruge, ali i samostalno, organizira književne večeri u riječkim klubovima na kojima i nastupa sama, pa se zato često naziva „kafanskim pjesnikom". Na nastupima ima neopisivu potrebu bacati svoje pjesme u kantu za smeće, tako u jednome klubu ima vlastiti koš obilježen natpisom „TReŠ". Osim toga, bavi se i lovom na talente koje predstavlja na književnim večerima.      

Ania Škrobonja
Rođena je 1970. u Rijeci, živi i radi u Kraju (Mošćenička Draga) i u Zagrebu. U Italiji je završila informatiku, i u Zagrebu dizajn interijera. Posljednjih 12 godina radi u firmi Preda Group najprije kao šef kompjutorskog odjela, a potom kao direktor salona namještaja u Kastvu.
Počela je slikati u ranoj mladosti i od tada je promijenila tri stila. Najprije radi acryl na staklu, potom colage od više radova u akvarelu i ulje na drvu sa trodimenzionalnim efektom. Tehnika colage-a akvarelom je rezultat tromjesečnog putovanja duž Aljaske obale tokom 1996.g.  i učenja o Tsimshai indijanskoj kulturi i umjetnosti. Prvi radovi u ovoj tehnici bili su orijentirani na indijanske simbole i životinjski svijet Aljaske.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –