Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.03.2010.

Portugalski pisac Gonçalo M. Tavares u Booksi
Održava se
31.03.2010.

U Booksi u Zagrebu, u srijedu 31. ožujka 2010. u 19 sati, gostuje nagrađivani portugalski autor Goncalo M. Tavares, našim čitateljima poznat po konceptualnom djelu "Gradska četvrt" (Sysprint, 2008), romanu "Jeruzalem" (Sysprint, 2009) i gostovanju na Festivalu europske kratke priče 2009. godine.

Kako Goncalo M. Tavares, osim što piše, predaje i kreativno pisanje, u Booksi će upravo o toj temi s njime razgovarati Marinko Koščec, a pridružit će im se i Zoran Ferić.

Gonçalo M. Tavares jedan je od najperspektivnijih mladih portugalskih pisaca, kojeg je Peter Ackroyd uvrstio u ediciju «1001 knjiga koju trebate pročitati prije smrti». Rođen je 1970. u Luandi. Predaje epistemologiju na lisabonskom sveučilištu.

Od objavljivanja svojega prvog djela, "Knjige o plesu", 2001., Tavares je do danas objavio više od dvadeset raznovrsnih djela: od poezije, kratkih priča, romana, romana-eseja, kazališnih djela, do priča za djecu. U tom je kratkom razdoblju dobio i mnoge portugalske kao i neke međunarodne književne nagrade.

Djela su mu prevedena u više od dvadesetak zemalja.

Tavares je prvi pravi suvremeni portugalski pisac koji se izravno nastavlja na europsku i svjetsku literarnu tradiciju - upravo otuda univerzalnost njegove proze, koja svoje obilježje crpi iz ludističkih kombinacija književnih žanrova, povijesti i filozofije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –