Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.09.2007.

Predavanje : Tragovima iskonske Afrike
Održava se
20.09.2007.

U četvrtak, 20. rujna 2007, u 18.30 sati u Dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, (Strossmayerov trg 4) održati će se predavanje ‘TRAGOVIMA ISKONSKE AFRIKE' Dvine Meler i Darka Dovedana.

Dvina Meler (1976), nekad profesionalna sportašica, danas putuje svijetom i objavljuje putopise, te je dosad proputovala 65 zemalja. Osnivačica je kluba za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu Kairos. Prošle je godine objavila zapaženu putopisnu knjigu «Za sve je kriv Tom Sowyer». Reportaže s putovanja objavljuje u HTV-ovoj emisiji Shpitza.

Darko Dovedan (1980) diplomirao je muzeologiju i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kad ne radi kao turistički vodič, putuje po svijetu u sklopu kluba Kairos u kojem djeluje kao organizator putovanja, fotograf i kamerman. Posjetio je šezdeset zemalja, a tekstove s temom putovanja objavljuje u turističkim časopisima.

Putovanje po Africi pravi je izazov. Nedostatak infrastrukture, politički nestabilne zemlje i opasne bolesti samo su neke od prepreka. Ali Afrika je i mjesto koje će malobrojne putnike avanturiste nagraditi neprocjenjivim iskustvom, koje vam može kompletno promijeniti poglede na život. Predavanje je, osim kao upoznavanje s kulturama i običajima, zamišljeno kao praktičan vodič s naglaskom na organizaciji putovanja na licu mjesta. Uz dvjestotinjak fotografija iz zapadne, središnje i istočne Afrike, bit će riječi o tome kako upoznati Pigmejce, posjetiti ugrožene planinske gorile u džungli, prisustvovati vudu-obredu, i još mnogo toga...

Voditelj Salona Matice hrvatske: Marinko Mišković, (mmiskovic@matica.hr)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –