Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.03.2017.

Predstavljanje knjige Antuna Vujića 'Dostava rasutog tereta' u Osijeku
Održava se
07.03.2017. u 19h

Predstavljanje knjige Antuna Vujića "Dostava rasutog tereta" (Meandarmedia, 2016) održat će se 7. ožujka u 19 sati u Klubu knjižare Nova u Osijeku (Trg Ante Starčevića 4).

Knjigu će predstaviti: Antun Vujić, Miroslav Mićanović i Branko Čegec.

Knjiga deklasificiranih priča Antuna Vujića "Dostava rasutog tereta", vjerujem da dijelim uvjerenje autora, ne mijenja svijet i možda ga ne čini boljim, ali u svojoj literarnosti i hrabrosti jest dio onih napora da se piše o neizvjesnosti, izgubljenosti i radosti vlastitog života, o ljudima i običajima, njihovim stradanjima i sudbini… Nije riječ samo o memoarima ili priči u tri čina, jer nam se taj anđeo ili bumerang vlastite povijesti vraća: kao riječ, književnost i, ne na kraju, kao kultura – drugačija i druga.

Miroslav Mićanović

Antun Vujić

Dostava rasutog tereta : Deklasificirane priče

  • Meandarmedia 12/2016.
  • 372 str., meki uvez
  • ISBN 9789533341378

Duhovit i samoironičan, ozbiljan i gorak, kao protagonist i promatrač, kao onaj koji posuđuje, skriva i krivotvori, kao onaj koji iznosi na svjetlo dana ono što pripada noći, strahu i mraku – autor meandrira s postojećim i izgubljenim veličinama, po zaboravljenim mjestima politike, povijesti, mitologijama, zapisima, skrivenim autobiografskim i biografskim činjenicama, hrvatskim i azilantskim, prijateljskim i klupskim pričama…

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –