Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.11.2009.

Predstavljanje knjige Bosiljke Perić Kempf 'Susreti i razgovori'
Održava se
24.11.2009.

Predstavljanje knjige muzikologinje Bosiljke Perić Kempf  "Susreti i razgovori : Primjeri dobre kulturne prakse", u izdanju nakladničke kuće Jesenski i Turk, održat će se u utorak 24. studenog 2009. u 18 sati u dvorani Muzeja Mimara u Zagrebu (Rooseveltov trg 5).

O knjizi će govoriti urednica u Jesenskom i Turku Irena Miličić, novinar i književnik Boris Berck, književnica Sibila Petlevski i autorica Bosiljka Perić Kempf.

Ulomke iz knjige čita Željko Tomac.

Bosiljka Perić Kempf rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala glasovir u klasi prof. Stančića i povijest glazbe u klasi prof. Andreisa na Muzičkoj akademiji, te apsolvirala francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu. Od 1977. do 1996. urednica je u redkaciji za ozbiljnu glazbu Radio Zagreba (danas Hrvatski radio). Kao glazbeni pisac i kritičar surađivala je s dnevnim listovima i časopisima za kulturu (Vjesnik, Muzička kultura, OD-DO. Oko, Tjednik, Vijenac, Delo, Razlgedi, Muska, mariborski Večer) te institucijama poput Jugotona (danas Croatia Records), Hrvatskog leksikografskog zavoda, Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, Televizije Zagreb (danas Hrvatska televizija) itd.

Publicirala je više izvornih muzikoloških radova u raznim stručnim časopisima i zbornicima. Godine 1996. prelazi u slobodnu novinarsku profesiju. Stalna je suradnica Novog lista a djeluje i kao neovisni glazbeni producent i publicist. Objavila je monografiju o Zvjezdani Bašić, te zbirku glazbenih kritika i polemika "Lice i naličje". Od 1998. do 2004. organizirala je i vodila muzikološki skup u sklopu Požeške orguljaške večeri. Redoviti je član Hrvatskog muzikološkog društva, Hrvatskog novinarskog društva i Međunarodne novinarske federacije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –