Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.06.2013.

Predstavljanje knjige Drage Jančara 'Noćas sam je vidio'
Održava se
07.06.2013.

Predstavljanje knjige Drage Jančara "Noćas sam je vidio" (Meandarmedia, 2012) održat će se u petak 7. lipnja u 12 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (Trg Maršala Tita 15).

Predstavljanje knjige održat će se u sklopu zajedničke konferencije u povodu gostovanja SNG Maribor s dramskom predstavom Drage Jančara "Veliki briljantni valček".
 
O knjizi govore:

Drago Jančar, autor
Branko Čegec, urednik

Drago Jančar
pisac je kojega više ne treba posebno predstavljati hrvatskim čitateljima. Kod nas su prevedene mnoge njegove knjige, a posljednje dvije su bili romani "Drvo bez imena" i "Noćas sam je vidio". Jančareva djela posljednjih godina doživljuju prijevode i kritičke odjeke u brojnim europskim zemljama.

Ove je godine tako dobio dvije ugledne književne nagrade u Francuskoj: Prix Européen de Littérature (Europska nagrada za književnost) u Strasbourgu za životno djelo i Prix de l’Inaperçu u Parizu za francuski prijevod romana "Zujanje u glavi" - za strano djelo koje najviše zaslužuje pozornost francuske javnosti. "Roman Noćas sam je vidio" bio je nagrađen kao najbolji slovenski roman 2010.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –