Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.02.2018.

Predstavljanje knjige Dragutina Pavličevića 'Povijest jednog povjesničara'
Održava se
14.02.2018. u 12h

Predstavljanje nove knjige Dragutina Pavličevića "Povijest jednog povjesničara" (Naklada Pavičić, 2018) održat će se u srijedu, 14. veljače u 12 sati u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).

O knjizi, uz autora Dragutina Pavličevića, govore autorovi nekadašnji asistenti i suradnici: dr. sc. Zlatko Hasanbegović (povjesničar), prof. dr. sc. Željko Holjevac (povjesničar), prof. dr. sc. Josip Jurčević (povjesničar) te urednik knjige Josip Pavičić.

Dok se Dragutin Pavličević (Luka Krmpotska, 1932.), u svojim historiografskim studijama bavio drugima, u ovoj se knjizi pozabavio vlastitim doživljajima iz doba kad se na razmeđu četrdesetih i pedesetih godina, u jeku uspostave nove komunističke vlasti, kao dječak našao u Tehničkoj školi i njezinom internatu u Zagrebu. U nizu povezanih memoarskih priča opisao je događaje u kojima je sudjelovao, one naoko male iz svoje škole, ali i one naoko velike iz života društva koje se silom preobražavalo.

Dragutin Pavličević

Povijest jednog povjesničara : Doživljaji iz borbe protiv klasnog neprijatelja u Zagrebu od 1947. do 1952.

  • Naklada Pavičić 01/2018.
  • 292 str., meki uvez
  • ISBN 9789537949136
  • Cijena 120.00 kn

Povjesničar Dragutin Pavličević u knjizi 'Povijest jednog povjesničara: Doživljaji iz borbe protiv klasnog neprijatelja u Zagrebu od 1947. do 1952.' u nizu povezanih memoarskih priča, organiziranih u šest poglavlja, autor je opisao događaje u kojima je sudjelovao ili o kojima su mu pričali školski drugovi, one naoko male iz svoje škole, ali i one naoko velike iz života društva koje se silom preobražavalo. 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –