Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.03.2024.

Predstavljanje knjige 'Drugi album' Nade Kaurin Knežević
Održava se
04.04.2024. u 19:30h

U četvrtak, 4. travnja u klubu Botaničar, s početkom u 19.30 zagrebačkoj publici predstavit će se „Drugi album“, knjiga Nade Kaurin Knežević objavljena u izdanju banjalučkog nakladnika Imprimatur.

Knjigu će predstaviti urednica Marija Pejić i autorica Nada Kaurin Knežević.

Nakon zapaženog prvijenca, zbirke kratkih priča "Dijagnoza" koju su odlikovale suvremenost u izboru tema i postupaka pisanja, Nada se u „Drugom albumu“, svom prvom romanu, vraća na velika vrata tragom Annie Ernaux i ženskog pisma. Ime knjige „Drugi album“ referira se na druge po redu albume jugoslavenskih bendova po kojima je svako poglavlje knjige pojedinačno nazvano i odražava dio pomalo zaboravljene atmosfere tog vremena.

Fabula knjige je tragikomična polemika s našom modernom fiks-idejom traženja sreće. Roman je to koji portretira današnju suvremenu ženu, sve njene težnje, brige, uspjehe i neuspjehe, prati dvije junakinje-dvojnice koje pokušavaju pronaći sebe u nizu nužnih, komičnih i bolnih odluka, uz koje, svaka za sebe preispituju prirodu majčinstva, površnih međuljudskih odnosa i generacijskih obilježja. 

Roman u kojemu se tako panično i grčevito traga za srećom koja je jedna od najopasnijih fatamorgana našega doba i izvor svake moguće sebičnosti i nesreće. Likovi ovdje kao da su uvjereni da imaju pravo na drugi život, drugi pokušaj, neki svoj paralelni život i album. Jetko, duhovito, istinito. - Zoran Ferić

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –