Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.04.2008.

Predstavljanje knjige i predavanje 'Yoga za vaš razvoj'
Održava se
14.04.2008.

U ponedjeljak 14. travnja 2008. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović u Zagrebu (Preradovićeva 5), održati će se predstavljanje knjige «Biti Yogi» kao i predavanje «Yoga za vaš razvoj» koje će održati autor, Swami Brahmajñanananda.

Na predavanju «Yoga za vaš razvoj» Swami Brahmajñanananda će govoriti o tome kako yoga može pridonijeti razvoju pojedinca i dovesti ga do stanja trajne sreće. Odgovarati će na pitanja prisutnih i voditi kratku meditaciju, koju će svatko poslije moći i sam primjenjivati kod kuće. 

Swami Brahmajñanananda voditelj je udruge Yoga Centar i autor knjiga «Nitya Yoga» i «Biti Yogi».
Rođen je 1963. u Zagrebu i već se u djetinjstvu počeo baviti yogom. Duhovno ime i titulu swamija to jest majstora yoge dobio je kao 23-godišnjak od svog učitelja Swamija Narayananande. U to je vrijeme završio i Studij medicine u Zagrebu, ali je, umjesto da radi kao liječnik, počeo grupu ljudi koja se okupila oko njega podučavati o yogi i meditaciji.

Od tada je održao niz predavanja, tečajeva i meditativnih intenziva. Principe yoge i drugih duhovnih tradicija prezentira tako da ih učini jasnima i primjenjivima u svakodnevnom životu. Često govori i o zdravoj prehrani i drugim zdravim navikama, yogijskoj psihologiji, međuljudskim odnosima, komunikaciji, kreativnosti, ciljevima i mnogim drugim područjima života, uključujući snove.

Ujedno, podučava razne meditativne tehnike, yogijske tehnike disanja i fizičke vježbe (asane i mudre), a već svojim prisustvom u ljudima oko sebe izaziva povećanje radosti, mira i svjesnosti.

U knjizi «Biti Yogi», Swami Brahmajñanananda  obrađuje razne aspekte života sa stajališta Yoge budući se ona bavi svim aspektima ljudskog života (i smrti) - našom okolinom, našim tijelima, osjećajima, umom i nama samima, odnosno zagonetkom tko smo mi uistinu. S obzirom da se radi o ozbiljnom djelu/studiji Yoge i njezinom primjenom na svakodnevni život (a ne još jednim od instant priručnika za samopomoć), ova knjiga predstavlja nezaobilazno štivo za svakog aspiranta ka osobnom i duhovnom napretku te unaprijeđenju svakodnevnog života, odnosa i komunikacije.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –