Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.11.2009.

Predstavljanje knjige 'Identitet : Razgovori s Benedettom Vecchijem'
Održava se
26.11.2009.

Predstavljanje knjige "Identitet : Razgovori s Benedettom Vecchijem", Zygmunta Baumana, u izdanju Naklade Pelago, održat će se u četvrtak 26. studenog 2009. s početkom u 20:00 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

O knjizi će govoriti:

Inga Tomić Koludrović, predsjednica Hrvatskog sociološkog društva,
Mirko Petrić, prevoditelj, 
i Dušanka Profeta, urednica.

Identitet je tema o kojoj se posljednjih desetljeća intenzivno raspravlja, ne samo u znanostima o društvu i kulturi, nego i među najširim slojevima stanovništva. Malo je tko, međutim, sposoban znanstveno utemeljeno a opet pristupačno, na trenutke i poetski, govoriti o svim kompleksnostima identiteta. Zygmunt Bauman, nesumnjivo jedan od najuglednijih sociologa današnjice, u ovoj knjizi razgovora s novinarom talijanskog lista 'Il Manifesto' Benedettom Vecchijem, govori upravo na taj način.

S mirom starosti, dubokom humanošću i iznimnom nadahnutošću, u "Identitetu" govori o današnjoj Europi, multikulturnom društvu, fundamentalizmu i etničkim ratovima, utjecaju potrošačkog društva i novih tehnologija na suvremeni život, globalnom i lokalnom u dobu "tekuće modernosti", ljudskoj cijeni globalizacije i mnogim drugim temama.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –