Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.05.2008.

Predstavljanje knjige Ive Pranjkovića 'Sučeljavanja'
Održava se
12.05.2008.

Predstavljanje knjige Ive Pranjkovića «Sučeljavanja : Polemički dueli oko hrvatskoga jezika i pravopisa» (Disput, 2008) održat će se u sklopu Zagrebačkog sajma knjiga, u knjižari Profil Megastore, u ponedjeljak, 12. svibnja 2008. u 18.30 sati.

Knjigu će predstaviti recenzenti:
Lada Badurina
i Mateo Žagar
te autor Ivo Pranjković.

***

U knjizi «Sučeljavanja : Polemički dueli oko hrvatskoga jezika i pravopisa» sabrani su polemički tekstovi Ive Pranjkovića nastali i, najvećim dijelom, objavljeni između 1997. i 2007. godine. Sadržajno, a dobrim dijelom i koncepcijski, ona je svojevrsni nastavak autorove knjige «Jezikoslovna sporenja» (Zagreb, 1997), u kojoj su objavljeni tekstovi polemičkoga sadržaja nastali između 1982. i 1996. godine.

Glavna je razlika između njih u tome što je podjela na odjeljke u ovoj knjizi načinjena prema osobama s kojima se autor sučeljavao, tj. prema pojedinim supolemičarima (Daliboru Brozoviću, Stjepanu Babiću, Boži Ćoriću, Mariju Grčeviću, Nataši Bašić i Snježani Kordić), a ne prema predmetima sučeljavanja, kako je bila koncipirana knjiga «Jezikoslovna sporenja».

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –