Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.10.2009.

Predstavljanje knjige 'Knjižnice i autorsko pravo'
Održava se
29.10.2009.

Predstavljanje knjige Aleksandre Horvat i Daniele Živković "Knjižnice i autorsko pravo" (Hrvatska sveučilišna naklada, 2009) održat će se u četvrtak, 29. listopada 2009., u 13.00 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4).

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Tihomil Maštrović, glavni ravnatelj Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu,
Milivoj Zenić, ravnatelj Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" Šibenik,
prof. dr. sc. Igor Gliha, recenzent,
mr. sc. Željka Modrušan-Ranogajec, recenzent,
dr.sc. Aleksandra Horvat,
dr. sc. Daniela Živković te
u ime nakladnika Anita Šikić, direktorica Hrvatske sveučilišne naklade.

O knjizi:

"Knjižnice i autorsko pravo" prvo je djelo u domaćoj literaturi koje obuhvaća primjenu pojedinih odredbi autorskog i srodnih prava u području djelatnosti knjižnica. 
 
U skladu s intenzivnim razvojem novih tehnologija i porastom broja zaštićenih autorskih djela uloga knjižnica kao obrazovnih, kulturnih i informacijskih ustanova znatno je proširena, a u knjizi je prikazana s aspekta Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima RH, kao i s aspekta međunarodnih konvencija, ugovora i direktiva Europske unije koji se primjenjuju na autorskopravno zakonodavstvo Republike Hrvatske.

Knjiga je svojevrstan vodič knjižničarima za probleme autorskopravne naravi s kojima se u obavljanju svoje djelatnosti svakodnevno susreću. Pritom se na vrlo jednostavan način, blizak skupini čitatelja na koju se prvenstveno cilja, tumači i sam institut autorskog prava, osnovni pojmovi te ciljevi autorskopravne zaštite.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –