Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.10.2008.

Predstavljanje knjige 'Načela duhovnosti' sv. Ignacija Loyolskog
Održava se
22.10.2008.

Predstavljanje knjige "Načela duhovnosti” sv. Ignacija Loyolskog, održat će se 22. listopada 2008., u Velikoj dvorani u Palmotićevoj 31 u Zagrebu s početkom u 19.45 sati.

Knjigu ’Načela duhovnosti’ objavila je nakladnička kuća Verbum, a predstavit će je dr. Agneza Szabo, mr. Petar Balta i dr. Vladimir Horvat.

Ovo kapitalno duhovno-kulturološko djelo na jednom mjestu sabire bisere zapadne duhovne misli čiji je autor sv. Ignacije Loyolski, utemeljitelj isusovačkog reda i jedan od najvećih duhovnih i crkvenih reformatora.

Zahvaljujući studioznom radu i trudu priređivača djela prof. dr. Vladimira Horvata, DI, hrvatski čitatelji po prvi put imaju priliku pristupiti njegovim temeljnim spisima, ukoričenim na jednom mjestu, spisima kao što su "Autobiografija", "Duhovne vježbe", "Duhovni dnevnik", "Konstitucije", zatim izboru iz njegovih pisama te izboru njegovih misli – aforizama. U dodatku "Ratio studiorum", nalazi se tekst o isusovačkom obrazovnom sustavu, koji je bio predložak za suvremenu europsku i općenito zapadnu sveučilišnu izobrazbu.

Djelo je popraćeno i predgovorom priređivača koji je njime približio osobu Ignacija Loyolskog, njegov život i djelovanje, kao i utjecaj što ga je imao na razvoj zapadne kulture i duhovnosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –