Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.06.2022.

Predstavljanje knjige 'Pisma iz Vinogradske' Borisa Škifića
Održava se
28.06.2022. u 18h

Predstavljanje knjige "Pisma iz Vinogradske" autora Borisa Škifića (Hena com, 2022.) održat će se u utorak 28. lipnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu (Ulica slobode 2).

O knjizi će govoriti književna promotorica Patricija Horvat i autor Boris Škifić.

Pisma su potresna kronika, naturalistički detaljan prikaz bolničke atmosfere, zapis o prolaznosti i blizini smrti, ali i životu u krugovima koji se šire dolaskom svakog novog pacijenta. Pisma su i priča o životu i životnosti, erosu koji se do zadnjeg trenutka ne prepušta thanatosu bez borbe. Jer iza zamagljenih bolničkih prozora, koji vrlo temeljito dijele svijet na onaj vani i onaj unutra, događa se život u svoj svojoj punini, barem dok ne dođe smrt ili dežurna sestra. Vještim dijalogiziranjem i dijalektiziranjem, pa i humorom kad je najpotrebniji, Škifić oblikuje priču o bolnici i bolesti ‒ a kako drukčije ‒ i kao metaforu.
(Jagna Pogačnik)

Boris Škifić

Pisma iz Vinogradske

  • Hena com 05/2022.
  • 224 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593655
  • Cijena 139.00 kn

Pisma su potresna kronika, naturalistički detaljan prikaz bolničke atmosfere, zapis o prolaznosti i blizini smrti, ali i životu u krugovima koji se šire dolaskom svakog novog pacijenta. Jer iza zamagljenih bolničkih prozora, koji vrlo temeljito dijele svijet na onaj vani i onaj unutra, događa se život u svoj svojoj punini, barem dok ne dođe smrt ili dežurna sestra. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –