Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.04.2009.

Predstavljanje knjige Reinharda Lauera 'Povijest ruske književnosti'
Održava se
21.04.2009.

Predstavljanje knjige Reinharda Lauera "Povijest ruske književnosti" (Golden marketing / Tehnička knjiga, 2009.) održat će se u utorak, 21. travnja 2009. u 12 sati u Klubu književnika Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 7/1.

Knjigu će uz sudjelovanje autora predstaviti:

dr. sc. Josip Užarević, red. prof., recenzent;
dr. sc. Jasmina Vojvodić, doc, recenzentica;
dr. sc. Dubravka Oraić Tolić, red. prof., urednica;
Mirjana Paić-Jurinić, izvršna urednica.

Ova povijest ruske književnosti pokušava prikazati umjetničku posebnost ruske književnosti, njezin netipični razvoj i usku vezu s političkim, društvenim i kulturnim stanjem u zemlji.

Najvažnija je svrha ove povijesti književnosti dočarati veličinu ruske književnosti koja se očituje u razgrananom sustavu više plejada pjesnika i romanopisaca. To ne može uspjeti bez razmatranja ishodišta i razvojnih uvjeta ruske književnosti, jednako kao i prikazivanja njezine mnogostruke isprepletenosti s drugim europskim književnostima - intertekstualnost je glavni element ruske književnosti.

Takvu cjelovitu prikazu teži i ova knjiga, koja naravno obuhvaća i starorusku književnost te seže sve do najnovijega doba. Hrvatska verzija proširena je određenim odlomcima koji se odnose na hrvatsko-ruske veze.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –