Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.03.2010.

Predstavljanje knjige 'To je bilo ovako / Croacia : Cuadernos de un país'
Održava se
18.03.2010.

Predstavljanje knjige Carmen Vrljicak "To je bilo ovako / Croacia : Cuadernos de un país" (Hrvatska bilježnice o jednoj zemlji), održat će se u četvrtak, 18. ožujka 2010. u 12 sati u dvorani Matice hrvatske u Zagrebu (Strossmayerov trg 4).

O knjizi će govoriti:

Mate Maras,
Tonko Maroević,
i Darko Žubrinić.

O knjizi:

"Mogli bismo reći da je ovdje riječ tek o vodiču. Samo što je to vodič duše, duše jedne zemlje. Hrvati se mogu ponositi onim što je za njih i za njihovu domovinu učinila Carmen Vrljicak, a takav osjećaj je nesumnjivo već izazvala u osobama te nacionalnosti koje žive u Argentini.

"Hrvatska, bilježnice o jednoj zemlji" (Croacia, cuadernos de un país) jest vodič, ali izniman vodič, napisan strogo, s potpunim razumijevanjem nakon mnogih putovanja i mnogo proučavanja, te s mudrošću koju određuju udaljenosti i bolna odsutnost. S druge strane - iako možda izgleda kao iznenađenje i anakronizam - to je klasična knjiga putovanja, poput onih što su se pisale u 19. stoljeću, s potpunom estetskom polaganošću i onim čežnutljivim obiljem elemenata, jedva pojmljivih danas usred vrtoglavice koja nas okružuje.

….To je čarolija književnosti. I ljubavi....

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –