Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 06.10.2008.

Predstavljanje monografije 'Gradovi i općine Republike Hrvatske, sv. 1 i 2'
Održava se
06.10.2008.

Predstavljanje monografije "Gradovi i općine Republike Hrvatske, sv. 1 i 2", (Mato Lovrak, Zagreb, 2004 - 2008.) koju je uredio Slavko Šisler, održat će se u ponedjeljak, 6. listopada 2008. u 18:00 sati u palači Matice hrvatske u Zagrebu (Strossmayerov trg 4).

O knjizi će govoriti:
Agneza Szabo,
Dragutin Pavličević,
Slavko Šisler.

Voditelj:
Željko Holjevac

U realizaciji ove monografije, uz urednika Slavka Šislera, sudjelovali su profesor dr. Dragutin Pavličević , Joško  Zaninović  i još nekoliko povjesničara koji su bili neophodni za ostvarivanje ovoga projekta.

Knjiga omogućuje upoznavanje svakog kuta Lijepe naše. U dvjema knjigama, donose se osnovni  povijesnozemljopisni, ali i podaci o najznačajnijim kulturnim spomenicima gradova i općina u Hrvatskoj. Uvodni dio ove opsežne monografije daje pregled povijesti i kulture Hrvata i Hrvatske. Slijedi pojedinačni opis sa svim relevantnim podacima i slikovnim materijalima gradova i općina po županijama.

U dva sveska obuhvaćeno je 2250 stranica, prikupljeno je više od 20.000 fotografija i 30.000 kartica teksta, na projektu je bilo angažirano petstotinjak autora, suradnika 1000, ukupno 3000 ljudi je radilo šest i pol godina. U realizaciji je sudjelovalo i 68
muzeja, tri državna arhiva, dvije nadbiskupije, tri biskupije i stotinjak župa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –