Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.09.2009.

Predstavljanje novog romana ceste Miljenka Jergovića 'Volga, Volga'
Održava se
17.09.2009.

U intimnom prostoru atrija Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu (Ilica 31), u četvrtak, 17. rujna 2009. u 19.30 sati održat će se predstavljanje novog romana ceste Miljenka Jergovića "Volga, Volga", u izdanju Naklade Ljevak.

O knjizi će, uz autora, govoriti Julijana Matanović, Dražen Dabić i Nenad Rizvanović.

O knjizi:

Svakoga petka Dželal Pljevljak putuje 116 kilometara u svojoj crnoj volgi, od Splita do Livna. Odlazi u džamiju, na glavnu tjednu molitvu, i vraća se u Split. Taj put prelazi petnaestak godina, odavno mu je prešao u naviku, misli da poznaje svako drvo i svaku kuću pokraj ceste, ali ga onda, u vrijeme jedne ranojesenje snježne oluje, kakve u Bosni nisu rijetke, nevolja navrati u selo Fatume. U Fatumima će se dogoditi nešto što će promijeniti Dželalov život.

Pet godina kasnije, 1993, u vrijeme najgorega rata u Bosni, neimenovani istraživač i dokumentarist pokušava rekonstruirati priču kojom se javnost opsesivno bavila u posljednjim godinama mira. On citira zagrebačke, sarajevske i beogradske novine, prisjeća se televizijskih emisija s kraja osamdesetih, razgovara sa svjedocima, u nastojanju da otkrije motive koji su naveli čovjeka da postane posljednja, ali i najveća, zvijezda u povijesti naše novinske crne kronike.

Novela "Volga, Volga" treći je dio Jergovićeva ciklusa o ljudima i automobilima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –