Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.10.2018.

Predstavljanje projekta Traditional children’s stories for a common future – TRACE
Održava se
23.10.2018. u 13h

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u utorak 23. listopada u 13 sati bit će predstavljen projekt iz Erasmus+ programa Europske unije pod nazivom Traditional children’s stories for a common future – TRACE. Projekt se provodi od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2020. godine u suradnji s partnerima iz Hrvatske, Grčke, Latvije i Španjolske.

Okupljenima će o projektu govoriti njegova koordinatorica Frida Bišćan kao i predstavnici partnerskih ustanova iz Hrvatske, Grčke, Latvije i Španjolske. 

Svrha je Projekta upoznati ciljne skupine, učitelje, edukatore i knjižničare koji rade s djecom u dobi između šest i 12 godina s tradicionalnim dječjim pričama iz partnerskih zemalja, a posredno i s kulturom tih zemalja. U sklopu Projekta bit će prevedena najkvalitetnija dječja literatura iz partnerskih zemalja na pet europskih jezika – jezike partnerskih zemalja i engleski jezik, a bit će organizirano i mnoštvo radionica za učitelje, knjižničare i edukatore kako bi ih se upoznalo s kreativnim i inovativnim metodama poticanja djece spomenute dobne skupine na čitanje, kritičko razmišljanje i vlastito istraživanje europske kulture i europskih zemalja preko njima bliske literature – tradicionalnih dječjih priča koje su vrijedan dio europske kulturne baštine.

Koordinator Projekta je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, a suradnici su: Udruga za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi Mala filozofija (Zadar, Hrvatska), Osnovna škola Josip Pupačić (Omiš, Hrvatska), University of Peloponnese, Department of social & training policy (Corinth, Grčka), Biedriba Radosas Idejas (Riga, Latvija) i Fundación Euroárabe de Altos Estudios (Granada, Španjolska).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –