Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.12.2018.

Predstavljanje romana Drage Pilsela 'Povratak Adolfa Pilsela'
Održava se
05.12.2018. u 19h

Predstavljanje novog romana Drage Pilsela "Povratak Adolfa Pilsela", nastavka "Argentinskog romana" u izdanju nakladničke kuće V.B.Z. održat će se u srijedu, 5. prosinca u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu (velika dvorana, 1. kat, Perkovčeva 2).

Knjigu će predstaviti: Drago Pilsel, Stjepan Mesić, Ivo Josipović, vladika zapadno-slavonski Jovan Ćulibrk, Jadranka Brnčić, Boris Rašeta, Branimir Pofuk (moderator) i Drago Glamuzina.

Adolf Pilsel, otac novinara i teologa Drage Pilsela, u osamdeset i prvoj godini života dolazi u Zagreb iz Paragvaja gdje živi od 1972. Drago Pilsel poziva ga k sebi jer je saznao da je otac bolestan. Nakon  jedanaest mjeseci provedenih u Hrvatskoj i utvrđene dijagnoze trostruke bolesti srca, Adolf Pilsel odluči se vratiti u Paragvaj, što čini u lipnju 2018. Adolf je stigao kao apatrid, vraća se kao hrvatski državljanin. 

Knjiga donosi odgovor na pitanje: uspijeva li Adolf Pilsel postati svjestan svojih političkih i ideoloških zabluda na način na koji je to postao Drago Pilsel u odnosu na mladenačko razdoblje u ustaškoj emigraciji? Knjiga je iskren i bolan razgovor oca i sina, čiji se vrhunac događa na mjestu stradanja autorova mlađeg brata i Adolfova sina, Branka Pilsela, nestaloga hrvatskog branitelja.

Drago Pilsel

Povratak Adolfa Pilsela

  • V.B.Z. 11/2018.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789535200796
  • Cijena 99.00 kn

Adolf Pilsel, otac novinara i teologa Drage Pilsela, u osamdeset i prvoj godini života dolazi u Zagreb iz Paragvaja gdje živi od 1972. Knjiga 'Povratak Adolfa Pilsela' donosi odgovor na pitanje: uspijeva li Adolf Pilsel postati svjestan svojih političkih i ideoloških zabluda na način na koji je to postao Drago Pilsel u odnosu na mladenačko razdoblje u ustaškoj emigraciji? 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –