Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.02.2020.

Predstavljanje romana Ive Gjurkin 'Līlā'
Održava se
21.02.2020. u 19h

Predstavljanje romana Ive Gjurkin "Līlā" (Durieux, 2019) održat će se u petak, 21. veljače 2020. u 19 sati u Booksi (Martićeva 14 d, Zagreb).

Knjigu će uz autoricu predstaviti sveučilišni nastavnik indijske književnosti i jezika Krešimir Krnic i urednica Ivana Rogar.
  
Roman prevoditeljice i indologinje Ive Gjurkin Līlā priča je o odrastanju dvojice prijatelja, ali bildungsroman o samo jednom od njih. Gjurkin se vješto probija kroz njihovo djetinjstvo i mladost, dodirujući važne točke sazrijevanja, da bi progovorila o pronalaženju unutarnjeg mira i zadovoljstva samim sobom putem indijske filozofije o igri. Autoričino je pismo sigurno, kao da je napisala već stotinjak knjiga. Pripovijedanje je odmjereno i precizno, bez manjkova i viškova, uronjeno u društveni kontekst, a opet usredotočeno na bitno i pogođeno kod svake riječi. Autorica također ostvaruje besprijekornu cjelinu, a sve to prožimajući roman bogatom i dubokom indijskom filozofijom što odnos apsoluta i pojedinca, toliko važan za ovaj roman, približava i manje znatiželjnom čitatelju. Iako je riječ o prvijencu, Iva Gjurkin je napisala djelo zavidne kvalitete. (Durieux)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –