Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.10.2018.

Predstavljanje romana Josipa Vujčića 'Biste bez lica'
Održava se
30.10.2018. u 19h

Predstavljanje romana Josipa Vujčića "Biste bez lica" (V.B.Z., 2018) održat će se u utorak, 30. listopada u 19 sati Vinyl Baru u Bogovićevoj 3 (Zagreb).

Promociju će pjesmom otvoriti Nera Stipičević u pratnji pijanistice Kosjenke Turkulin. U kojoj mjeri lažne vijesti (fake news) uređuje naše živote, jesu li pametni ljudi postali suviše lijeni i je li nužno loše kad laž unaprijedimo u istinu, samo su neke od tema kojih će se dotaknuti Borna Sor, urednik Kruno Lokotar i autor Josip Vujčić u interakciji s publikom. Ulomak iz romana pročitat će Vanda Winter, a u ležerno druženje nakon službenog dijela uvest će vas Nera Stipičević i Kosjenka Turkulin još jednim glazbenim brojem. 

"Biste bez lica" su farsa koja prokazuje društvo spektakla kao društvo spletakla i banalnih motiva i do sada najuvjerljiviji roman o, ne samo našoj, suvremenosti. Vješto i lako ispripovijedan, sve kao u videoigrici, btw igrajući se i podsmjehujući, roman je ovo pun ekrana i pop-popudbine, komponiran od poglavlja nazvanih po pjesmama, s playlistom, roman koji predstavlja manipulativne potencijale novih tehnologija kao dio naše svakodnevice. I režisere naših života.

Josip Vujčić

Biste bez lica

  • V.B.Z. 10/2018.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789535200512
  • Cijena 99.00 kn

Novinar Martin Oblak objavio je na nekom liberalnom portalu tekst 'Tko je A. K. (47) – čovjek za kojeg niste smjeli čuti', čisti fake news koji pogađa žuđeni fantazam društva opsjednutog retuširanjem prošlosti. Od tog trena u prvom romanu Josipa Vujčića 'Biste bez lica' fabula prati rast, uspon, eskalaciju i iščezavanje te vijesti, a roman predstavlja medijsku mašineriju i histeriju sudionika društva spektakla koji formiraju percepciju.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –