Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 22.12.2008.

Predstavljanje romana 'Nebeski biciklisti' Irene Lukšić
Održava se
23.12.2008.

Predstavljanje romana "Nebeski biciklisti" suvremene hrvatske spisateljice Irene Lukšić (Disput, Zagreb 2008.) održat će se u utorak, 23. prosinca 2008. u 18 sati u Booksi, Martićeva 14d, Zagreb.

Roman iz stanovite začudne perspektive (iz perspektive 'provincijskih' tinejdžerica) otkriva čari 60-ih godina u kontekstu 'najboljeg od svih mogućih svjetova' - nesvrstane Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Osim privatnih priča junaka i junakinja, njihovih strepnji, nada i težnji prema ostvarenju životnih snova, u svijetu ove svojevrsne utopije plivaju i stvarne osobe i događaji iz spomenutog vremena - drug Tito i drugarica Jovanka, 'Plavi vjesnik', glazbene i filmske zvijezde, reklamne poruke, festivali, ideologije, plakati, pjesme… srž, ukratko, mitskog doba koje se u svoj svojoj raskoši razotkrilo u 1967. godini…

O tom generacijskom romanu punom nostalgije govorit će Ingrid Šafranek i Irena Lukšić, za glazbu i sliku 60-ih pobrinut će se Nataša Medved, koja će puštati i komentirati odabrane muzičke spotove, a glumica Maja Katić interpretirat će najzanimljivije ulomke iz djela.

S obzirom na predsvečarsko doba gostima će se ponuditi i jestivi brandovi iz 60: cockta, čips, vinjak, pepermint, kiki-bomboni... svi koji se spominju u romanu.

Sve aktivnosti oko vožnje 'Nebeskih biciklista' po Booksi (i šire) koordinirat će Miljenka Buljević.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –