Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.02.2019.

Predstavljanje udžbenika 'Klinička infektologija' urednika Josipa Begovca i suradnika
Održava se
27.02.2019. u 13:30h

Predstavljanje udžbenika „Klinička infektologija“, urednika Josipa Begovca i suradnika (Medicinska naklada, 2018.) održat će se u srijedu, 27. veljače u 13,30 sati u dvorani „Miroslav Čačković“ na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Šalata 3). 

Infektologija kao struka doživjela je i doživljava niz promjena. Ne samo da su nove spoznaje danas učestalije, nego se one s današnjim mogućnostima širenja informacija znatno brže usvajaju u praksi. Tako je danas izdavanje bazičnog udžbenika kliničke medicine veliki izazov jer uvijek postoji mogućnost da je u času tiskanja udžbenik u pojedinim dijelovima već zastario. Međutim, osnovne činjenice, vještine i poznavanje kliničke slike bolesti i dalje su temelj na kojemu će student medicine u svom budućem radu kao liječnik nadograđivati svoje znanje.

U pisanju udžbenika sudjelovala su 54 autora i on je plod zajedničkog rada svih katedri koje drže nastavu o infektivnim bolestima na sva naša četiri Sveučilišta (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek). Namijenjen je studentima medicine u svladavanju nastave, ali bit će od koristiti i specijalizantima infektologije, pedijatrijske infektologije i drugih specijalizacija kao i svim liječnicima koji imaju posebni interes za zarazne bolesti.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –