Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.04.2008.

Predstavljanje zbirke : 'Marko Tomaš i druge pjesme'
Održava se
15.04.2008.

Predstavljanje četvrte knjiga Marka Tomaša pod nazivom «Marko Tomaš i druge pjesme» (Naklada Zoro, Sarajevo-Zagreb, 2007.), održati će se u utorak, 15. travnja 2008. s početkom u 20 sati u Književnom klubu Booksa u Zagrebu.

Pjesme čita sam Marko Tomaš.

Poezija Marka Tomaša sakupljena u ovoj, njegovoj četvrtoj po redu, samostalnoj knjizi simptomatično naslovljenoj Marko Tomaš i druge pjesme formalno, ali i tematsko-motivski uvelike se nadovezuje na njegove prethodne knjige. (...)

Stasao na tradiciji beatnika i Bukowskog, Simića i Cohena i otalih velikih 'profetskih melankolika' kao i na širokoj matrici suvremene ljubavne i konfensionalne poezije Tomašev lirski subjekt (a njega je u ovim pjesmama gotovo dopušteno, koliko god je to moguće, a da ne prekršimo 'ontološku' rampu, izjednačiti s autorskim) izričito, bez obzira na nekad prividno dominantnu razinu prikazivačkog plana, dominira planom izraza bivajući konačnim katalizatorom svog tog 'stvarnosnog-svijeta-oko-sebe' izrazito ga refleksivno kanalizirajući i postajući gotovo narcisoidno dominatnim u svojoj lirskoj ispovjesti.(...) Marko Pogačar

Inače, "po izboru Mostarac" Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine, trenutno živi u Splitu gdje vodi knjižaru Utopia, a osim u Mostaru adresu je imao u Somboru te Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –