Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.09.2022.

Predstavljanje zbirke poezije Luke Mavretića 'Svi moji osim mene'
Održava se
19.09.2022. u 19h

U ponedjeljak, 19. rujna u 19 sati, naklada Mala zvona predstavlja zbirku poezije Luke MavretićaSvi moji osim mene” u prostoru kreacije – Urania (Trg E. Kvaternika 3/3, Zagreb). O zbirci će uz autora govoriti i urednica Sanja Lovrenčić.

Svi moji osim mene Mavretić Luka

O zbirci:

Treća zbirka pjesama Luke Mavretića, kojoj je radni naslov bio „Stanice”, temelji se na konceptu „unutarnjih putovanja” (koji autor eksplicitno razotkriva na kraju knjige); kojim ćemo se prostorima i u kojim smjerovima kretati najavljuje se u početnim tekstovima ove vrlo promišljeno izgrađene cjeline. (...) Motivičko bogatstvo i svojevrsna dnevnička neposrednost autorskog rukopisa čine ovu zbirku zanimljivom i svježom, a pažljivijim čitanjem razotkriva se koliko je promišljen autorov izbor riječi (…) u toj poeziji koja ne teži rimi niti ikakvoj strogoj formi, ali računa s izvedbom naglas. Zahvaljujući tome, stihovi, koji se prelamajulako i prirodno, doista jesu stihovi, unatoč interpunkciji koja uspostavlja dovršene, skladne rečenice i tekst čini bliskim prozi. Unatoč općem dojmu lakoće, radi se o zbirci promišljenih, dorađenih tekstova i pjesniku koji izabrane trenutke stvarnosti alkemijom riječi pretvara u pamtljive svijetle slike. (S.L.)

Luka Mavretić rođen je u Karlovcu 1991. godine. Pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završava preddiplomski i diplomski studij Dramaturgije. Poeziju objavljuje u književnim časopisima (Zarez, Književna republika, Quorum i Poezija), a za svoje pjesme, scenarije i projekte dobiva priznanja Zdravko Pucak za mlade pjesnike, Na vrh jezika, poticaj za književno stvaralaštvo Ministarstva kulture, scenarističku stipendiju Branko Bauer Društva hrvatskih filmskih redatelja, potpore Ministarstva kulture Italije, RE-ACT fonda i nagradu HBO Europe pri Zagreb Dox Pro programu. Član je Hrvatskog društva pisaca i Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela. Živi kao pjesnik, a radi kao copywriter, scenarist i filmski redatelj. Ovo je njegova treća zbirka poezije.

Luka Mavretić

Svi moji osim mene

  • Mala zvona 06/2022.
  • 56 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313509
  • Cijena 98.00 kn

'Svi moji oko mene', treća zbirka pjesama Luke Mavretića, kojoj je radni naslov bio 'Stanice', temelji se na konceptu 'unutarnjih putovanja' (koji autor eksplicitno razotkriva na kraju knjige); kojim ćemo se prostorima i u kojim smjerovima kretati najavljuje se u početnim tekstovima ove vrlo promišljeno izgrađene cjeline.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –