Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.10.2019.

Pričajmo pokretom – zašto je razvoj pokreta važan za djecu?
Održava se
25.10.2019. u 12h

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u petak 25. studenog u 12 sati održat će se program Pričajmo pokretom! Ovim događanjem Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ nastavlja provođenje svojih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. godine. 

U ovogodišnjem programu gostuju stručnjakinje koje će objasniti koliko je razvoj pokreta važan za djecu. Osim što implicira neverbalno pamćenje, pogoduje onom verbalnom te na taj način olakšava učenje. Pokret kroz prostor prisutan je i prijeko potreban u razvoju i kasnijoj upotrebi govora. Djeca lakše prihvaćaju gradivo ako je ritmično, a posebno pjesma ima te kvalitete. 

Logopedinja Maja Kelić iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG i Tanja Manović, defektologinja – socijalna pedagoginja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održat će stručna predavanja o temi ovogodišnjeg događanja.

U glazbeno-plesnom djelu programa sudjelovat će plesna skupina Tala i Larisa Lipovac i dječja hip hop i break dance skupina „Atomic Dance Factory”.

Organiziraju: Hrvatsko knjižničarsko društvo i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –