Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV / Culturenet • 16.11.2006.

Prijave za nadolazeći Sajam knjiga u Pragu

U tijeku su pripreme za 13. međunarodni sajam knjiga i Festival književnosti "Book World Prague 2007" koji će se održati u Pragu od 3. do 6. svibnja iduće godine. Naglasak ovogodišnjeg sajma biti će stavljen na teme: Književnost na njemačkom jeziku, Književnost i multimedija te Promoviranje čitanja. Zemlje gosti su države njemačkog govornog područja – Austrija, Njemačka i Švicarska.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom češkog ministra kulture i gradonačelnika Praga, a obuhvatit će brojna događanja te susrete s istaknutim osobama iz svijeta knjige i izdavaštva. U sklopu Festivala održati će se i šesti po redu godišnji filmski festival naslovljen "Knjige na filmskom platnu" te četvrti godišnji kazališni festival koji će pažnju posvetiti odnosu literature i kazališne scene, s namjerom predstavljanja radova dramskih autora.

U sklopu kampanje pod motom "Rasti s knjigom" organizirat će se programi posvećeni poticanju i promoviranju čitanja, namijenjeni kako djeci i mladima tako i odraslima.

Hrvatske nakladnike, pisce i prevoditelje koji žele prijaviti svoje sudjelovanje mogu to učiniti na web stranici festivala na kojoj će pronaći sve dodatne informacije kao i on-line prijavnice. Rok prijave je 15. prosinac 2006.

Podsjećamo, prošle su godine upravo Moderna vremena Info sudjelovala na praškom sajmu knjiga predstavljajući izbor djela iz suvremene hrvatske književnosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –