Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV / Culturenet ×

Vijest • 18.05.2020.

Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama za isplatu jednokratne potpore umjetnicima

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava honorarnim umjetnicima (freelancerima) koji nisu bili obuhvaćeni prethodno razrađenim mjerama potpore uslijed epidemije koronavirusa.
Vijest • 28.08.2018.

BIBF Reader's Choice Award 2018. za Dječju knjigu i Kašmir promet i njihove autore, Andrea Petrlik Huseinović kandidatkinja za nagradu ALMA 2019.

Na 25. sajmu knjige u Pekingu - BIBF, u okviru kojeg je ove godine održan i 1. Sajam dječje knjige - BICBF, hrvatskim nakladnicima Dječjoj knjizi i Kašmir prometu, kao i autorima Andrei Petrlik Huseinović i Kašmiru Huseinoviću, dodijeljena je nagrada BIBF - Reader’s Choice Award 2018. A Andrea Petrlik Huseinović je i hrvatska kandidatkinja za međunarodnu nagradu ALMA - Astrid Lindgren Memorial Award 2019.
Vijest • 27.03.2018.

Hrvatski nakladnici i autori predstavljaju se na 55. Sajmu dječje knjige u Bologni

U ponedjeljak 26. ožujka 2018. po 55. put otvorila su se vrata Sajma dječje knjige u Bologni, najpoznatijeg svjetskog godišnjeg okupljališta nakladnika, pisaca, ilustratora, prevoditelja i svih onih koji rade na produkciji knjiga za djecu. Sajam traje četiri dana i završava 29. ožujka.
Vijest • 27.07.2017.

Odobrene potpore programima poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek potpisale su Odluku o zajedničkom financiranju provedbe Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini.
Vijest • 31.05.2017.

Ministarstvo kulture predstavilo kratkoročne i dugoročne mjere kojima želi pomoći sektoru knjige i nakladništva

Ministarstvo kulture predstavilo je niz kratkoročnih i dugoročnih mjera kojima se planira pomoći sektoru knjige i nakladništva, naročito radi uspostavljanja i razvoja novih distribucijskih kanala za knjigu.
Vijest • 05.05.2016.

U 51. godini preminula animatorica i ilustratorica Magda Dulčić

U 51. godini preminula je slobodna umjetnica, animatorica, ilustratorica i autorica stripova Magda Dulčić, podrijetlom iz Staroga Grada na Hvaru. Sudjelovala je na svim važnijim izložbama stripa u Hrvatskoj te na brojnim samostalnim izložbama. Autorica je i desetak kratkih animiranih filmova i dobitnica nekoliko međunarodnih nagrada.
Najava • 08.04.2016.

Dani posvećeni stvaralaštvu Vesne Parun

Peta po redu književno-kulturna manifestacija 'Dani Vesne Parun' održat će se od 10. do 11. travnja 2016. godine u Grohotama na Šolti. A u petak, 8. travnja u 12 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu održat će se književni susret 'Bugarska odiseja Vesne Parun'.