Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 23.04.2005.

Profil objavio «Glas violine» Andrea Camillerija

Nakon što su prošle godine prijevodom romana “Izlet u Tindari” i hrvatski čitatelji upoznali Andrea Camillerija, jednog od najpopularnijih suvremenih talijanskih pisaca, u knjižarama se pojavio još jedan Camillerijev krimić, roman “Glas violine”.

“Glas violine” priča je o okrutnom ubojstvu jedne lijepe žene, a Camilleri će i ovaj put zaintrigirati čitatelje svojom duhovitišću i talentom za oslikavanje miljea i karaktera svojih likova. Povezujući zbivanja te ulazeći pod kožu upletenim osobama, policijski komesar Salvo Montalbano ne samo da otkriva počinitelja nego i štošta drugo, uključujući i neke policijske prljavštine…

Andrea Camilleri (1925.) iznimno je popularan pisac u Italiji i svijetu upravo zahvaljujući nizu romana i pripovijedaka o policijskom komesaru Montalbanu, prema kojima je snimljena i vrlo uspješna televizijska serija. Svaka Camillerijeva knjiga odmah po svome objavljivanju osvaja vrhove talijanskih ljestvica najprodavanijih naslova, a nerijetko i diljem svijeta; u Europi je, primjerice, prodano više od 5 milijuna njegovih naslova.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –