Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 07.04.2005.

Profil objavio zdrastveni vodič za cure
Održava se
01.01.1901.

Danas kad hrvatske medije i javnost zaokuplja rasprava o uvođenju predmeta spolnog odgoja u školama ovaj je priručnik pravi doprinos toj temi i izuzetno je korisna knjiga tinejdžericama, ali i svima koji se bave mladima, zdravljem mladih i njihovim spolnim odgojem.

"Totalni zdravstveni vodič za cure" priručnik je za tinejdžerice koji će im pomoći dati odgovore na pitanja o promjenama koje im se događaju, o zdravlju, o njihovim pravima. Mnoge djevojke ne znaju što im se s tijelom događa u pubertetu, boje se pitati, ne znaju kome se obratiti. Ovaj priručnik govori o svemu što pojam zdravlje obuhvaća: tjelesno, spolno, duševno i emocionalno zdravlje. Ali upućuje djevojke i kako ostati zdrava uz zdravu prehranu i vježbanje te što je to alternativna medicina.

Ovo je samo priručnik, on ne postavlja dijagnoze nego prepoznaje simptome. Osim odličnog teksta i preglednosti, posebnost su ovog priručnika i tri rubrike: pisma djevojaka sa stvarnim problemima, statistički podaci za Hrvatsku i neki iz svijeta te važna rubrika 'Kome se obratiti?' gdje djevojke mogu naći institucije i udruge s adresama i brojevima telefona kojima se mogu obratiti u određenim situacijama.

Na kraju knjige nalazi se popis svih ustanova i udruga.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –