Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.09.2007.

PROMOCIJA : Bačvice - raj na zemlji
Održava se
20.09.2007.

Monografija «Bačvice - raj na zemlji», djelo u čijem je stvaranju sudjelovala veća grupa autora, i koja sadrži povijesna, sportsko-rekreativna i turistička obilježja s karakterističnim "sličicama“ iz povijesti gradskog kupališta Bačvice, od njegova osnutka (Košćina 1891.) do današnjih dana, bit će predstavljena u u četvrtak 20. rujna 2007. u 18 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu.

O knjizi govore :

Ðermano Senjanović Čićo, autor
Stjepan Jukić-Peladić, autor
Anatolij Kudrjavcev, autor
Zdenko Matošić, urednik

Uz prisutne autore (a u izradi knjige sudjelovali su još Goran Borčić, Stanko Piplović, Ante Kuzmanić, Edo Unković, Vlado Stokić, Nenad Grgin, Vlaho Primorac, Ivo Mosettig, Mihovil Radja, Siniša Tartaglia, Ivica Profaca, Toni Veršić, Branko Bosanac) promociji će pridonijeti i Ratomir Kliškić, prvak Opere HNK u Splitu i Damir Pačić, autor dokumentarnog filma o piciginu, koji će biti prikazan.

Monografija «Bačvice – raj na zemlji» sadrži povijesna, sportsko-rekreativna i turistička obilježja s karakterističnim „sličicama“ iz povijesti gradskog kupališta Bačvice, od njegova osnutka (Košćina 1891.) do današnjih dana potkrijepljena fotografijama iz fundusa Muzeja grada Splita i arhiva Slobodne Dalmacije. Boravak na Bačvicama je splitska mladež, uz učenje i rad, smatrala suštinskim i nezaobilaznim dijelom života. Monografija se posebno osvrće na jedinstvenu igru balunom u plićaku Bačvica – simbol Splita – picigin. Igra je do te mjere autentična da ju je Ministarstvo kulture ovog ljeta preventivno zaštitilo kao kulturno dobro.

Izdavač: Ekološko društvo „Picigin Bačvice“, Split

Četvrtak, 20. rujna 2007 :: 18 h :: Velika dvorana Novinarskog doma :: Perkovčeva 2 :: Zagreb.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –