Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.12.2006.

PROMOCIJA : Infektologija
Održava se
08.12.2006.

Promocija prvog izdanja suvremenog udžbenika iz infektologije, «Infektologija», koji je nastao suradnjom urednika: prof. dr. sc. Josipa Begovca, prof. dr. sc. Slavka Schönwalda, prof. dr. sc. Dragomira Božinovića, prof. dr. sc. Miroslava Lisića i prof. dr. sc. Bruna Baršića i izdavačke kuće Profil, održati će se u petak, 08. 12. 2006. u 14.00 sati u predavaonici Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Mirogojska 8, Zagreb.

Udžbenik «Infektologija» nastao je u suradnji ovog uredničkog tima i još 38 autora. Knjiga je podijeljena na četiri velika dijela. U prvom su obuhvaćena osnovna načela razvoja kliničkih obilježja zaraznih bolesti, antimikrobno liječenje te akivna i pasivna imunoprofilaksa. U drugom dijelu prikazani su svi važni klinički sindromi u infektologiji. Treći dio obuhvaća pojedine uzročnike zaraznih bolesti. Četvrti dio udžbenika posvećen je važnom problemu bolničkih infekcija i emergentinim bolestima, uključujući SARS i ptičju gripu.

Udžbenik je ponajprije namijenjen studentima medicine i stomatologije, liječnicima opće medicine te specijalizantima raznih grana kliničke medicine. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu odobrilo je uporabu ove knjige kao sveučilišnog udžbenika.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –