Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.03.2010.

Promocija knjige 'Amo t´amo' Borislava Doklestića
Održava se
11.03.2010.

Promocija knjige "Amo t´amo :  Mediteranska crtanka" arhitekta Borislava Doklestića, u izdanju UPI 2m, održat će se u četvrtak 11.ožujka 2010. s početkom u 19:30 sati, u Klubu Zadrana u Zagrebu (Kukuljevićava 8).

Knjigu će predstaviti Predrag Matvejević, Krešimir Ivaniš i Borislav Doklestić.

O knjizi:

U obliku grafičkog albuma u knjizi je sakupljena skupina crteža načinjenih po Mediteranu početkom 1980-ih. Na crtežima su zabilježena studijska putovanja mediteranskom obalom, i to od Jadrana preko Azurne obale pa do Portugala i Alžira.

Autor ovih osebujnih crteža je Borislav Doklestić, ugledni hrvatski arhitekt i urbanist, koji se već istakao kao crtač na brojnim stručnim izložbama. Knjiga je strukturirana prema geografskim odrednicama pojedinih mjesta.

Uvodni zapis u knjizi “Amo t´amo - mediteranska crtanka“ napisao je Predrag Matvejević, a u njemu govori o “Mediteranu boje vjetra “i zaključuje: “Crteži i slike uspijevaju nam ponekad dočarati kako se nabere i smežura i prostor kojim vjetrovi pušu, naziru im se pravci ali ne i zapremnina. Vjetar mijenja boje oko sebe, ističe ih ili pojačava, čisti i razbistrava. U dosluhu je s bojama Mediterana, s crtežima koje ova knjiga sadrži.“

Knjigu je uredio Vladimir Mattioni, arhitekt, umjetnik, publicist i dobitnik brojnih nagrada za arhitektonsku publicistiku.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –