Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.12.2007.

Promocija knjige 'Bruce Lee : Umjetnik života'
Održava se
13.12.2007.

Promocija knjige «Bruce Lee : Umjetnik života» održati će se u četvrtak, 13. prosinca 2007. u 18 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu (Bogovićeva 7).    

Gosti:
Nataša Vezmar Novak, najbolja hrvatska taekwondoistica svih vremena  
Mario Kovač, redatelj  
Dalibor Matanić, redatelj  
Danijela Duvnjak, urednica knjige    


Bruce Lee - slavni glumac i majstor borilačkih vještina, intenzivan čovjek iznimno snažne energije, ljude je neodoljivo privlačio svojim entuzijazmom prema životu i znanju. Slabije je poznato da je Bruce Lee bio vrlo obrazovan čovjek, zaljubljenik u filozofiju, nezasitan u čitanju i vrlo plodan u pisanju. Na osebujan način ujedinjavao je misao Istoka i Zapada u jedinstvenu osobnu filozofiju samospoznaje.

U ovoj knjizi čitatelji mogu na jednom mjestu naći sakupljene, javnosti do sada nepoznate, raznovrsne tekstove Brucea Leeja - eseje o borilačkim vještinama i procesu samospoznaje, ljubavne pjesme, dnevničke zapise, privatna pisma, filozofske rasprave i razmišljanja o životu, glumi, ljubavi i očinstvu.  

Knjigu je priredio John Little kojeg smatraju jednim od glavnih svjetskih autoriteta za život i djelo Bruce Leeja. On je prva osoba koja je dobila dopuštenje pregledati Leejeve osobne tekstove.

"Zapravo sam oduvijek bio majstor borilačkih vještina po vlastitom izboru i glumac po profesiji. Ali, iznad svega, nadam se da ću se usput ostvariti i kao umjetnik života."  
 Bruce Lee

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –