Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.11.2021.

Promocija knjige 'Djevojka s Leicom' Helene Janeczek
Održava se
15.11.2021. u 19:30h

Promocija knjige "Djevojka s Leicom" Helene Janeczek (u prijevodu Ite Kovač objavila Naklada Ljevak) održat će se u ponedjeljak 15. studenoga u 19.30 u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva ulica 5).

Na promociji će sudjelovati književna kritičarka Marija Ott Franolić i kustosica Dunja Nekić, a razgovor će moderirati Vlatka Kolarović.

"Djevojka s Leicom" kaleidoskopski je roman o Gerdi Taro, jednoj od najpoznatijih fotoreporterki i antifašističkoj heroini, za koji je Helena Janeczek osvojila najprestižniju talijansku nagradu Strega.

Istovremeno fikcionalizirana biografija, ljubavna posveta fotografiji, snažan prikaz 30-ih godina prošlog stoljeća sa financijskom krizom, usponom nacizma i neprijateljstvu prema izbjeglicama; "Djevojka s Leicom" ispričana je s tri različitih gledišta, troje Gerdinih prijatelja koji su je na različite načine poznavali, voljeli i divili joj se. "Djevojka s Leicom" obavezno je štivo za ljubitelje povijesne fikcije usredotočene na živote iznimnih i snažnih žena.


Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, broj mjesta je ograničen te je obavezno nošenje maske unutar prostora Knjižnice. Obavezna je i potvrda dolaska na marketing@naklada-ljevak.hr.

Helena Janeczek

Djevojka s Leicom

  • Prijevod: Ita Kovač
  • Naklada Ljevak 12/2020.
  • 344 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533554693
  • Cijena 139.00 kn

Prvi je kolovoza 1937. godine. Gerda Taro napunila bi taj dan dvadeset sedam godina. Umjesto toga, održan je njen sprovod. Poginula je na ratnom zadatku za vrijeme Španjolskog građanskog rata i na taj tragični način postala prva fotoreporterka ubijena na bojnom polju. Roman 'Djevojka s Leicom' izmaštan je prikaz njezina života nagrađen talijanskom književnom nagradom Strega.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –