Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.06.2009.

Promocija knjige 'Češka kroz ključanicu'
Održava se
10.06.2009.

U srijedu, 10. lipnja 2009., u 19 sati, u velikoj dvorani Češkog doma u Zagrebu (Šubićeva 20), održat će se promocija knjige "Češka kroz ključanicu" autora Dubravka Dosegovića.

Uz autora, na promociji će govoriti i urednici knjige Marijan Lipovac i Zvonimir Maštrović, a u umjetničkom dijelu programa s repertoarom čeških plesova nastupit će folklorna skupina Jeteliček.

Povod izlasku knjige "Češka kroz ključanicu" je češko predsjedanje Europskom unijom, koje je izdavačima bilo poticaj da objave knjigu koja na pristupačan, zanimljiv i duhovit način govori o pojedinim češkim temama i glavnim znamenitostima Češke.

Područja koje Dosegović obrađuje u 15 poglavlja knjige su Prag, njegove najvažnije građevine, mostovi i pivnice, praške legende, češki humor, mentalitet i svakodnevni život, češki dvorci, Karlovy Vary i znamenitosti Moravske.

Knjiga ima 200 stranica, s oko 50 fotografija u boji, urednici knjige su Zvonimir Maštrović i Marijan Lipovac, a predgovor je napisao češki veleposlanik Karel Kûhnl.

Izdavanjem knjige "Češka kroz ključanicu", izdavači Nova stvarnost i Hrvatsko-češko društvo žele pridonijeti još boljem upoznavanju Češke u Hrvatskoj - čeških znamenitosti, češke povijesti, češke kulture i nekih "rubnih" tema kao što su svakodnevni život, mentalitet, humor i brojne anegdote. Zbog bogatih i višestoljetnih hrvatsko-čeških veza koje karakteriziraju mnoge zajedničke poveznice, najbolji način da se hrvatska publika upozna s temama iz češke kulture i povijesti jest knjiga poput ove koju je napisao hrvatski autor koji je uz to i dobar poznavatelj Češke i koji je dužnu pozornost posvetio epizodama koje povezuju Hrvate i Čehe i temama koje Hrvatima mogu biti zanimljive.

Knjigu su izdali Hrvatsko- češko društvo i izdavačka kuća Nova stvarnost, a izdavanje je pomoglo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

– Povezani sadržaj –

Najava • 01.06.2023.

Booksa u parku 2023.

– Pretraži sve članke –