Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.01.2008.

Promocija knjige : 'Jedan muškarac i jedna žena'
Održava se
18.01.2008.

Promocije knjige: "Jedan muškarac i jedna žena : Dubinska psihologija odnosa" autora Nikole Žuvele održati će se u petak 18. siječnja 2008. s početkom u 20 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, Preradovićeva ulica br. 5.

O knjizi:  

Autor knjige Nikola Žuvela kroz Jungovu psihologiju objašnjava osnovne principe razloga zašto se ljudi rastaju, ali i privlače. Prvi dio knjige govori o teoretskim aspektima koji izazivaju probleme odnosa, dok se drugi dio knjige bavi praktičnim primjerima, odnosno na koji način se zaljubljujemo i u što se zaljubljujemo.  

Naše ponašanje prema suprotnom spolu inicirano je našim očekivanjima a ne onim što suprotna strana jest. Kada kažemo da nekoga više ne volimo često ne znamo da smo mi voljeli ono što smo željeli, a ne stvarnu osobu. Projekcije naše idealne slike partnera uzrok su zabluda. Međutim, ono što najmanje znamo, jest da ta projekcija ima svoju autonomiju manipulirajući našim osjećajima, a onda i ponašanjem. Uspjeh, posao, brak, samo su izrazi naših nesvjesnih projekcija, koje postaju glavni uzrok naših problema. Na taj način postajemo robovi društvenih obrazaca gubeći vlastitu slobodu.  

Upoznavanje osnovnih principa nesvjesnog omogućava nam spoznaju psihičkih obrazaca muškarca i žene, a onda i vlastitog emocionalnog života koji je, htjeli mi to ili ne, nepoznanica za našu civilizaciju. Ukoliko spoznamo svoju suprotnu stranu , onda imamo emocije i afekte u vlastitim rukama , odnosno oni više ne vladaju našim životima .  

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –